Det mest dyrebare du har

29. August 2018
Noen tenker på deg
27. August 2018
Den må du lenger ut på landet med!
31. August 2018

Hva skjedde? Hvor ble tiden av? Det virket som i går at de var så små at de fikk plass i den lille vaskebaljen fra IKEA som man brukte da man ikke hadde badekar i den knøttlille leiligheten man bodde i da man fikk det første barnet. Plutselig er de blitt så store. De ser ut til å ha strekt seg over natten, lemmene deres er blitt lange, beina smale og med tydelige muskler, borte er de lubne lårene og de bittesmå barneføttene. Barneansiktet har blitt mer voksent, og personligheten er krystallklar – på godt og vondt. Det er både sårt og fint på samme tid. Vi vil jo at de skal bli større, men kan de ikke roe ned tempoet litt? Det går litt for fort innimellom.

Enten poden skal begynne i barnehagen eller skolen, så er det fryktelig vanskelig å gi slipp på dem, å forlate dem der, overlate dem til fremmede, snu ryggen til og gå. Vi vil jo beskytte dem for alt i verden, de er tross alt det mest dyrebare vi har. Vi vil passe på dem, verne dem mot alt som er skummelt og trist, trøste dem når de er lei seg. Selv om vi vet jo at det ikke er mulig. De må lære seg å klare seg selv, å håndtere livets gleder og sorger, forholde seg til andre voksne og barn, venner og ukjente. De vil oppleve motgang. Det er vondt å tenke på. Men de vil også oppleve medgang. De vil oppleve mestring, de vil få venner, de vil få erfaringer, de vil få kunnskap og de vil stå på egne ben.

Det kommer til å gå bra. Det beste du kan gjøre for deg selv og poden er å prøve å ikke bekymre deg. Fokusér på noe positivt. Hva med en liten overraskelse i matboksen? Lag noen deilige muffins (eller kjøp dem), legg ved podens favorittyoghurt eller pynt med sunne snacks, knaskerøtter, mandler, blåbær? Blåbærene er kommet tidlig i skogen i år, hva med å hente poden tidlig og gå og plukke blåbær sammen? Rydd tid i den delte kalenderen til å være mer sammen ute i naturen. Legg inn litt kvalitetstid sammen med det mest dyrebare du har. Bruk Min Familie til å organisere og frigjør tid.

Og ikke glem å puste:)

 

/Nina i Min Familie-teamet.

 

Logg inn