Klisterhjerne RIP

11. juni 2018
Illustrasjon av å legge til nytt familiemedlem i Min Familie
Hvordan logge inn og opprette en familie
17. oktober 2017
LFB – Livet Før Barn
19. juni 2018

Hei!

Jeg heter Nina og jobber i Min Familie-teamet. Etter at jeg fikk barn har jeg blitt forferdelig glemsk. Jeg må ha påminnelser på alt. Absolutt alt. Det kan være å huske å kjøpe ny sinksalve til datteren min, at jeg må betale en regning, at jeg må ringe og avtale service på bilen, eller til og med at jeg må huske å sette meg ned i 10 minutter i løpet av dagen og meditere litt, evt. gå en tur – det er faktisk veldig viktig, det og. Det er så mange, små ting som skal gjøres i løpet av dagen, og det er umulig å holde kontroll på alt.

Når jeg tenker meg om, så er det kanskje ikke det at jeg har blitt mer glemsk etter at jeg har fått barn, det er mer det at jeg har fått ​flere ting​ jeg må huske på! For nå har jeg jo ikke bare meg selv å passe på – som barnløs var det jo ikke noen krise om jeg glemte noe, men som forelder har du ansvar for et lite menneske som er totalt avhengig av at ting er tilrettelagt 24 timer i døgnet. Det er matpakker som skal smøres, det er bleier som skal kjøpes og plasseres i hyllen i barnehagen, det er klær som skal finnes frem og pakkes, det er næringsrike middager som skal handles og lages. Og alt dette skal gjøres i tillegg til full jobb. Det er i grunn rart at vi fikser det!

Jeg har en vanlig, fysisk almanakk, men jeg glemmer den ofte hjemme. Og ja, jeg har skjønt at det er skikkelig gammeldags å gå rundt med en sånn en i 2018. Så alle avtaler og ting jeg må huske, legger jeg inn i ​Min Familie​-kalenderen min nå. Jeg har jo alltid mobilen med meg – uansett hvor jeg er – jeg må jo være tilgjengelig i tilfelle de ringer fra barnehagen og jeg må hente et sykt barn.

Jeg tror ikke man blir mer glemsk med årene. Jeg tror bare det virker sånn. For vi foreldre har ekstremt mye vi skal huske på. Å ha en familie er nesten som å drive en bedrift. Og man skal følge opp hver ansatt ekstra tett. Så gi klisterhjernen en pause nå – sett den på glass, og legg heller inn påminnelser og huskelister i ​Min Familie​.

Og du, ikke glem det viktigste – legg inn en liten 10-minutters pause til deg selv i løpet av dagen! Sjekk ut Facebooksiden vår for mer inspirasjon og tips, og for å gi oss din mening om appen!

 

/Nina i Min Familie-teamet

Logg inn