Kunsten å være barnslig

7. September 2018
Den må du lenger ut på landet med!
31. August 2018
6 tips til indre ro i en hektisk hverdag
27. September 2018

Lage hytte av fire stoler og et ullteppe.

Hoppe i sølepytter og bli skitten og våt.

Lage hår til trolldeigfigurer med hvitløkspressen.

Kle seg ut med gamle hatter og store sko.

Leke gjemsel.

Lage tog med spisebordstolene, med bamser som passasjerer.

Hvis du har gjennomført kun 2 eller færre av tingene som er nevnt her, bør du søke hjelp umiddelbart: Ditt indre barn er nemlig i ferd med å visne hen! Det er på høy tid å blåse liv i det igjen. Gjør det nå, før det er for sent!

Hvorfor, spør du? Du har da bedre ting å gjøre? Viktige mail som skal sendes, kritiske møter som må bookes… Og så blir det jo så rotete. Tegnestifter her, dukker der, togbaner her… Og du ryddet jo nettopp opp.

 

Tid du aldri vil få tilbake

Kom igjen. Senk skuldrene litt. Det er minst like viktig å bruke tid sammen med barna sine som på jobb-ting, dette er tid du aldri får tilbake. Bruker du tid med barnet ditt, vil det få god selvfølelse. Ungen vil føle at det å bruke tid sammen er viktig for deg. Dessuten er det gøy å bygge hytte av ulltepper og stoler! Har du helt glemt det?

La det bli rotete, få heller hjelp av barnet til å rydde etterpå. 3-åringen min elsker å “hjelpe” å støvsuge. Jeg skriver “hjelpe” i anførselstegn, for sannheten er at det tar minst 3 ganger så lang tid å støvsuge stuen enn vanlig, når hun skal hjelpe til. Men likevel, jeg lar henne gjøre det, for hun synes det er gøy, og hun bidrar jo – på en måte 😉 Vi setter på gøy musikk (det går mye i Frost-soundtracket, jeg skal motvillig innrømme det), og så kjører vi på. Etterpå vanker det gjerne en liten belønning (“Godteri-yoghurt” – de med “musli” i mange farger i lokket, eller en deilig skje med Omega Cure-fiskeolje med vanlijesmak, kanskje, alt ettersom hva jeg føler for).

LES MER: Det mest dyrebare du har

Si ja til å leke

Kjøp ansiktsmaling og la deg bli malt. Det er ikke noe problem, det vaskes kjempelett av! Det kan selvsagt være lurt å huske på at man har blitt malt, før man går i butikken, eller ut av huset – jeg minnes at jeg dro på Kiwi en gang med datteren min, vi skulle bare ha litt småtterier – og mannen i kassen kikket ekstra rart på meg (Jeg pleier ofte å bli kikket litt rart på – men ikke rart.) Jeg tenkte ikke noe mer over det, før jeg kom hjem og fikk øye på meg selv i speilet etter et toalettbesøk. Jeg var blitt malt som en enhjørning, med horn i pannen, og stjerner i kinnene. Jeg sier ikke at det ikke var fint – datteren min er svært talentfull med malekosten (som avkom av en Art Director og en grafisk designer), men det var kanskje ikke sånn jeg ville valgt å, eh, “pynte meg” før jeg gikk på butikken. Vel, ingen kan iallefall beskylde meg for å ta meg selv for høytidelig.

Se på det på denne måten: Dere kan jo leke utkledningslek, og du kan velge å kle deg ut som en syk pasient. Som er helt nødt til å slappe av på sofaen for å bli “frisk”.

😉

/Nina i Min Familie-teamet

Logg inn