LFB – Livet Før Barn

19. June 2018
Min Familie - lister hjelper deg å holde orden
Klisterhjerne RIP
11. June 2018
Det vanskelige spørsmålet
1. August 2018

Hvordan var Livet Før Barn (LFB)? Er det noen som husker? For meg står det som et vagt minne godt bortgjemt langt inni hjernebarken. Men jeg husker jeg hadde tid til… ting. Ting som trening, for eksempel. Ordentlig trening, ikke bare løping til bussen eller trilleturer, men saltimer på SATS/Elixia, joggeturer, å følge et styrketreningsopplegg, osv. Dette prioriterer jeg ikke lenger. Men kanskje jeg burde gjøre det?

 

Jeg husker at jeg i LFB hadde tid til:

-Å pleie forholdet til samboeren. Gå ut og spise sammen. Nå er det fiskepinner og saft som gjelder. Kanskje et glass vin som jeg drikker to slurker av, før jeg slås ut på sofaen.

-Shopping. Jeg kunne bruke timevis i butikker og kikke, lete omstendelig etter den perfekte kjolen eller jeansene som satt akkurat som de skulle over baken. Nå blir det nettshopping og evt. en heseblesende tur innom H&M på vei hjem fra jobben og raske med seg noe man tipper passer sånn omtrent.

-Lange telefonsamtaler. Jeg har familie og venner i Bergen, og disse kunne jeg prate med i timesvis hver uke. Vennskap ble pleiet til det ypperste, og jeg var alltid oppdatert på siste nytt i mine venners liv. Nå er det kun de mest kritiske tingene som blir nevnt i løpet av en samtale på max ti minutter.

-Kroppspleie. Lange dusjer hvor alt av hår på kroppen ble fjernet, hårkurer som satt i opptil 20 minutter, kroppsskrubber, ansiktsrenser, eksfoliering både her og der, fjerning av døde hudceller til det kjedsommelige. Tilslutt en runde med napping av bryn – ikke ett eneste hår fikk komme utenfor den kritiske øyenbrynsgrensen. Nå får alt gro fritt – mine feministiske søstre ville være stolte av meg. Om det er pent, er en annen sak.

-Frisørtimer. Det kunne ta opptil 5 timer før alle stripene i håret var akkurat som de skulle. Hodet mitt ble finkjemmet for løpske, mørke hår. Dameblader ble fortært i likhet med cappuccinoer og sprudlevann. Nå går jeg med en ettervekst fra h******, og den kommunefargen jeg har klart å skjule i alle år, har oppnådd verdensherredømme.

Det er et faktum at jeg har mindre tid til meg selv nå, enn jeg hadde i LFB. Men jeg har fortsatt tid. Det handler om å planlegge, sette av øremerket tid. Bli mer effektiv. Getting things done. Hva med legge inn tid til deg selv i kalenderen? Har du det bedre med deg selv, får alle rundt deg det også bedre. Det er kanskje en klisjé, men den er sann! Legg inn den ekstra lange dusjen i Min Familie-kalenderen, så vet alle at nå er det mammatid – ikke forstyrr!

Har du noen vage minner fra LFB? Del med oss på Facebook, da!

 

Hilsen Nina i Min Familie-teamet 😸

Logg inn