Det vanskelige spørsmålet

1. August 2018
LFB – Livet Før Barn
19. June 2018
Noen tenker på deg
27. August 2018

Det er det spørsmålet du stiller deg oftest i løpet av en uke. Det plager deg hver eneste dag, borer seg inn i hjernebarken din som en glupsk gnager, distraherer deg fra dine plikter og gleder, forvirrer deg som en hund som jager etter halen sin. Det tar ikke slutt. Hver dag vender det tilbake, hver dag skal du plages med dette dilemmaet som aldri ser ut til å ta fri. Du river deg i håret, klør deg til du blir gal, googler til du blir grønn i fjeset, jaget som et jegerens bytte –  en evig runddans i livet.

Det er det store spørsmålet, som ofte inntreffer som en takstein i hodet i det øyeblikket du trer inn på Rema 1000 og stirrer ned i den tomme handlekurven din, sliten, sulten og bare bent frem lei:

Hva. Skal. Vi. Ha. Til. Middag. I. Dag.?

Spørsmålet opptrer som ett av livets største mysterier for deg. Det finnes intet logisk svar. Hjernen er blank, energien på bånn, og magen skriker etter næring. Du kikker mistenksomt rundt deg, som en ulv på jakt etter byttet. Folk går rundt med fulle handlevogner, de bugner av kjøtt, fisk og grønt; det virker så lett for dem. Hvordan gjør de det? Hva er hemmeligheten deres? Hvordan har de knekt koden?

Jeg er her for å fortelle deg at redningen har ankommet. Du trenger aldri mer stille deg Det Store Spørsmålet, trenger aldri mer vandre hvileløst rundt på Kiwi med rumlende mage og tomt blikk. For jeg har en gledelig nyhet til deg: Vi har fått matoppskrifter inn i Min Familie! Ja, det stemmer. Nei, du drømmer ikke. I appen finner du nå en hel rekke deilige, saftige og innbydende oppskrifter som du kan legge inn som perler på en snor i ukesmenyen din. Jo, det er så vel, merk mine ord. Ingen grunn til å knipe seg i armen. Oppskriftene våre kommer fra matpaabordet.no, en av Norges mest populære og kreative matblogger, samt matprat.no – så utvalget er rikt, og fremgangsmåtene enkle.

Men som om ikke dette var nok, som selve rosinen i pølsen, så har jeg selve esset i ermet her: Alle ingrediensene i oppskriftene som du legger inn i ukesmenyen din, de legger seg på elegant vis inn i handlelisten i appen. Bare trykk på “Legg til i handleliste”, inne på oppskriften, og voilá! Nå kan din bedre halvdel gå og sanke inn de nødvendige varene, mens du tar deg en velfortjent pust i bakken. Alle de planlagte måltidene vises også i kalenderen – så nå vet alle om det blir fisk eller taco til middag i dag!

Men nå som du vil bruke mindre tid på å fundere på hva dere skal ha til middag, har du mer tid til å kontemplere andre og viktigere spørsmål:

Hvorfor er vi her, egentlig? Og finnes det liv på andre planeter?

 

/Grubleren (Nina) i Min Familie-teamet

Logg inn