Noen tenker på deg

27. August 2018
Det vanskelige spørsmålet
1. August 2018
Det mest dyrebare du har
29. August 2018

Du har sikkert merket det selv – det er ikke mye som skal til: en liten oppmerksomhet, et kompliment, et smil eller et uventet postkort i postkassen din. Plutselig går alt så mye lettere, jobbmailene skriver nesten seg selv, trafikken hjem fra jobb ser ut til å lette, hodepinen er ikke så påtrengende mer.

Det er så enkelt, så utrolig enkelt å glede noen. Vi styrer på med livene våre med skylapper på, freser gjennom dagene, ukene, og glemmer å stoppe opp og vise at vi setter pris på dem rundt oss. Tar dem for gitt. Men det er så viktig med disse små oppmerksomhetene.

Er det lenge siden tante Olga hørte fra deg? Sitter søsteren din hjemme med halsbetennelse? Vis dem at du tenker på dem – gjør det nå! De vil få et løft, og det samme vil du. Husker du vår gamle venn; Postkortet? Erindrer du når kjøleskapsdøren var dekket av postkort hver sommer, med motiver fra strender fra alle verdenskroker? Du trodde kanskje han hadde tatt kvelden sammen med sololjen og Timotei-sjampoen? Nei, Postkortet lever fremdeles, men det er bare såvidt. Jeg foreslår at du blåser liv i Postkortet igjen, plukk opp ett fra nærkiosken og send det til en du bryr deg om. Du trenger ikke noen annen anledning enn at du bare vil fortelle at du tenker på dem.

Du vet, det er en klisjé, men vil du vite noe om klisjéer? De er ofte sanne… Det er derfor de har blitt klisjéer. Så her kommer en: Den største gleden er den du gir andre. Jeg lover deg, du vil føle deg så bra om du gleder noen i dag. Og nå er det enklere enn noensinne, ja, bent frem genialt: Posten har nå noe som heter «digitalt frimerke». Du kjøper dette online, og får en kode som du skriver på postkortet (eller pakken) du skal sende. Det stopper ikke der, du kan faktisk bare legge pakken, brevet eller postkortet i din egen postkasse, og postmannen vil ta det med seg og sende det for deg. I Min Familie finner du nå “Postkassa” der du kan kjøpe digitale frimerker og bestille henting.

Det er noe ekstra fint med det å få en fysisk pakke eller et postkort i dag – i vår digitale hverdag er det noe som skiller seg ordentlig ut. Det kan være lurt å legge inn påminnelser i Min Familie-kalenderen om bursdagspakker som må sendes i tide.

Ikke engang tenk deg om – bare gjør det! Tante Olga sitter og venter. Det er garantert noe du ikke vil angre på.
Ha en strålende dag videre!

 

/Nina i Min Familie-teamet

Logg inn